Warning: getimagesize(w/s14818101.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Изложба „Китай – древна и уникална цивилизация“ в I ОУ „Христо Ботев“

Изложба „Китай – древна и уникална цивилизация“ в I ОУ „Христо Ботев“

Изложба „Китай – древна и уникална цивилизация“ в I ОУ „Христо Ботев“

25
Март
2016

            Дни преди две големи събития, свързани с проекта за изучаване на китайски език в търговищки училища, във фоайето на I ОУ „Христо Ботев“ е подредена изложба „Китай – древна и уникална цивилизация“. На 29.03.2016 г. предстои откриване на Класна стая „Конфуций“ в I ОУ и голям концерт на учебните заведения, в които се изучава екзотичният език.

            Интересната изложба има лого, близко до това на националния конкурс, провеждан в продължение на шест години от Институт „Конфуций“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ – „България и Китай - древни и уникални цивилизации“. И тази година, както и през предходната, много ботевски възпитаници участваха в инициативата и заслужено спечелиха отличия. 14 ученици от училището са наградени в шестото издание на конкурса.

            Изложбата е подготвена от преподавателя по китайски език Линян Мън и нейни ученици, изучаващи китайски език в I ОУ. Отразява културни достижения на огромен Китай, географски забележителности, атрактивни като туристическа дестинация, съвременни постижения в икономическата и техническата сфера.

            Галина Станчева – главен учител по БЕЛ