Warning: getimagesize(w/s89311841.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Велопоход на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

Велопоход на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

25
Април
2016

            На 22.04.2016 г. ученици от V клас на I ОУ, ръководени от Ст. Тенчев – ст. учител по домашна техника и икономика, се включиха в отбелязване на Световния ден на Земята, като проведоха своя традиционен велопоход под наслов „За чиста природа“. Инициативата бе реализирана по централните градски улици. Децата раздадоха на гражданите специално подготвени за Деня на Земята брошури с послания, посветени на екологична тематика. Празникът бе само повод младите почитатели на велосипедните средства да напомнят на всички, че движението с колело не само допринася за физическото развитие и жизненост на човешкия организъм, но е значителен принос към идеята за живот в по-чиста екологична среда. Младите велосипедисти отправиха апел към своите връстници и към възрастните хора да спазват правилата за безопасно управление на велосипед.

            Нов момент във велопохода бе демонстрацията на управление на ховърборд – едно актуално средство за екологично придвижване в условията на градска среда.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ