Warning: getimagesize(w/s55084121.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Ботевци участват в отбелязването на 139 години от Освобождението на Търговище

Ботевци участват в отбелязването на 139 години от Освобождението на Търговище

Ботевци участват в отбелязването на 139 години от Освобождението на Търговище

31
Януари
2017

       На 29 януари 2017 г. ученици от I ОУ „Христо Ботев“ се включиха в обществени прояви, свързани с отбелязване на 139 години от Освобождението на родния ни град от османско робство.

            Участници в кръжок „Светът е география“ по проект „Твоят час“ /ръководител Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика/ бяха венценосци в тържествените  ритуали за отдаване почит пред делото на героите, пожертвали живота си в името на свободата. Ботевски възпитаници поднесоха венци пред паметника на ген. Казимир Ернрот и се включиха в празничното шествие до Морената в кв. „Варош“, където също поставиха цветя в знак на признателност.

            В 18.00 ч., на площад „Свобода“, шестокласниците Мариа Кирова, Иван Кънчев и Мария Захариева представиха литературно-музикална композиция „Пътят на свободата“ /художествен ръководител П. Асенов – ст. учител по БЕЛ/. Центърът на града бе огласен от вълнуващото слово на ботевци и осветен от пламъка на факлите, носени от участници в кръжока „Светът е география“.

            За емоционалната атмосфера допринесе и празничната заря, която отзнаменува кулминацията на тържествените прояви, откроили бележитата дата в историята на Търговище.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ