Warning: getimagesize(w/s32056885.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
АКТИВНО УЧАСТИЕ НА I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” В „ДНИ НА КИТАЙ В ТЪРГОВИЩЕ”

АКТИВНО УЧАСТИЕ НА I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” В „ДНИ НА КИТАЙ В ТЪРГОВИЩЕ”

АКТИВНО УЧАСТИЕ НА I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” В „ДНИ НА КИТАЙ В ТЪРГОВИЩЕ”

18
Ноември
2014

            В рамките на една седмица /03.11.2014 г. – 07.11.2014 г./ нашият малък град се превърна в домакин при посрещането на една значима култура. Инициативата беше наречена „Дни на Китай в Търговище” и е посветена на важна годишнина – 65 години дипломатически, икономически и културни отношения между България и КНР.

            На 04.11.14 г. от 18.00 ч. в Регионална библиотека „Петър Стъпов” се проведе викторина „Какво знаете за Китай”. Участници бяха 43 ученици от прогимназиален етап на от I ОУ. Те показаха завидни знания за необятната китайска държава, усвоени в часовете по география и икономика. За активното си участие в общоградската инициатива децата получиха много предметни награди от зам.-кмета на Община Търговище г-н Деян Дечев и г-н Румен Новаков от Сдружение „Приятели на Китай” в нашия град.

            Ученици на г-ца Мън от I ОУ „Христо Ботев” взеха участие и в тържествения концерт, състоял се на 06.11.14 г. от 18.00 ч. в Драматичен театър – Търговище. Пет момичета от пети клас бяха подготвили специално музикално изпълнение на китайски език – „Най-добрата майка”. В края на грандиозния концерт певческия си талант  демонстрира и преподавателката по китайски език, която влезе в ролята на солист от Градски смесен хор „Родна песен” с диригент Кр. Коларова.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище