Спортен празник с ученици и родители

Спортен празник с ученици и родители

22
Април
2019

На Лазаровден, в двора на I ОУ „Христо Ботев“, се проведе интересна спортна изява, в която се включиха учениците от V а, V в, V г клас и представители на техните семейства – родители, братя, сестри, баби, дядовци... Своеобразният спортен празник беше организиран от класните ръководители на паралелките: Й. Жечева, Н. Алиева и В. Жекова. На събитието присъства г-н Д. Алексиев, директор на учебното заведение.

            Заедно със своите деца родителите станаха част от колективните състезания, които бяха разнообразни и ориентирани към различни спортни дисциплини. Атмосферата бе ведра, наситена с желание за себераздаване на терена и хъс за победа. Родителите се върнаха назад във времето, към своите детски години, преживявайки вълнуващи емоции от участието в игрите.

            Разбира се, като на всяко състезание, имаше победители, отличени от г-н Алексиев с грамоти и награди. Радостни усмивки грееха по лицата на всички, защото дори победените бяха усетили приятното настроение, което носи спортът за човешкия дух и тяло!

            Удоволствието от съвместната изява между ученици и родители се допълни и със специална кулинарна изложба на сладки и солени изкушения. Тя бе подредена във фоайето на учебното заведение и реализирана с помощта на майки и баби на петокласниците. Точно поради факта, че е била подготвена с искрено желание и любов, имаше невероятен вкус, напомнящ за скорошното Възкресение Христово!

            Галина Станчева, главен учител