Ние обичаме Земята!

Ние обичаме Земята!

23
Април
2019

На 22 април 2019 г. учениците от V в клас с кл. ръководител Н. Алиева, ст. учител по английски език, гостуваха в Регионална библиотека „Петър Стъпов” – Търговище. Съвместната дейност между двете институции бе посветена на Световния ден на Земята. Своеобразният открит урок премина под наслов: „Светът във Вселената“.

            Учениците имаха възможност да наблюдават мултимедийна презентация за опазването на природата. Децата активно се включиха във викторина на екологична тематика и станаха част от виртуално пътешествие из Вселената чрез наблюдение на урок от образователната платформа „Уча се”.
            В рамките на събитието бе осъществен и Маратон на четенето, тъй като то е част от Националната кампания „Походът на книгите“ 2019 г. В импровизирано „четящо кенгуру“ се включиха Цветелина, Симеон, Надежда, Ивон-Мари, Димана, Георги и Месут. Петокласниците трябваше да прочетат изразително и адекватно за типа текст пасаж от непознат източник. Най-успешно със задачата се справи Георги Димитров, който бе обявен за победител от Г. Станчева, жури в състезанието. На първенеца и участниците бяха връчени грамоти, а всички ученици получиха безплатни едногодишни читателски карти, за да продължават да обичат книгата и вдъхновяващата й сила!

Галина Станчева, главен учител е част от националната инициатива Маратон на четенето и кампанията „Походът на книгите” продължи със състезание за най-изразително четене на непознат текст, като жури в него беше гл.учител по БЕЛ г-жа Галина Станчева, която прецизно оцени участниците в четенето. За своето достойно представяне петокласниците получиха грамоти от библиотекарите, както и едногодишни читателски карти .