Деца на Земята

Деца на Земята

22
Май
2019

Всяка година на 15 май  се отбелязва Международният ден на семейството. Целта на празника е да отбележи не сами хубавите и щастливи мигове, а и да обърне внимание на проблемите. Ето защо сме избрали тази дата за да Ви представим нещо отговорно и значимо!

 https://www.youtube.com/watch?v=xp7nKlKObWE 

Арт - проекта  „Деца на Земята“  е подготвен от музикална школа „Нови гласове“ с вокален педагог Десислава Станкова и е посветен на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето – най-бързо и най-широко ратифицирания международен документ в историята на човешките права.

В песента участват индивидуални изпълнители от градовете Търговище, Велико Търново, Велики Преслав, Попово победители и носители на Първи награди и Гран при от Национални и Международни конкурси!  Сесил, Александра, Ниляйда, Ралица, Кристиана, Мелда, Яна, Ебру, Лъчезара, Никола, Наз, Далия, Захари, Хавин, Маргарита, Алис са талантите, които осем месеца работиха върху този проект. В релизирането на видеото участват:  8 годишната Анна Кръстева с диагноза Детска Церебрална Парализа; Клуб по художествена гимнастика „ Алегро“ Търговище; Музикална школа „ New voices” Търговище и Свилен Станков – кавалджия! Локациите, които бяха избрани за заснимане са: Природен парк „ Борово око“ Търговище, подновеното и реновирано ОУ „ Христо Ботев“ Търговище, ОУ „ Ангел Каралийчев“ / нефункциониращо/,  разцъфналите поля с рапица край Търговище.

Арт - проекта  „Деца на Земята“  се реализира с разрешението на  украинската певица, композитор и  автор на музиката Екатерина Комар.  Българският текст е дело на  младият поет Росен Димитров! А ето и екипа от професионалисти разработил песента: Десислава Станкова / Музикален директор /,  Диян Димитров / звукозаписно студио  “Balxara records” Търговище/, Антон Бориславов / видео оператор и монтаж/, Кольо Колев / Дрон оператор/ и партньорите ни УНИЦЕФ БЪЛГАРИЯ!

Екипа на проекта благодари за безрезервната подкрепа на Община Търговище, в лицето на д-р Дарин Димитров, който повярва че нашият малък град може да участва в кауза с общонационално значение и проекта има силно възпитателна задача! Важна роля в осъществяването му оказаха и всички семейства на децата участващи в клипа! Огромни благодарности на Вас скъпи родители! В България трябва да се осъзнае, че не децата възпитават, а родителите са тези които дават своя личен пример на подрастващите по пътя наречен Живот!

Музикална школа „ New voices” Търговище е сред авторитетните школи в България! Възпитаниците на школата участват в национални, международни каузи на: МОН, УНИЦЕФ, Фондация "Димитър Бербатов" , телевизионни музикални формати /„ Детската Евровизия”, „Гласът на България”, „ X Factor”, „Големите надежди на България”/, концертни участия в Зала 1 на НДК с популярни български изпълнители! За последните две години екипа на школата реализира два видео проекта с общонационално значение: „ Доброта“ и „Ако си дал“ !

През цялата година, в целия свят, в това число и Ние на Арт – проекта „ Деца на Земята“ в България,  заедно с УНИЦЕФ, в партньорство с другите агенции на ООН, правителства, младежи, гражданското общество, частния сектор ще организираме серия от дейности, целящи осъществяването на необходимите реформи за спазването на правата на всяко едно дете – на глобално, регионално и национално ниво.

"?>