Годишни награди за образование и наука на ботевски преподаватели

Годишни награди за образование и наука на ботевски преподаватели

Годишни награди за образование и наука на ботевски преподаватели

25
Май
2019

 

В навечерието на 24 май 21 културни дейци, учители, ученици и състави от Търговище бяха отличени за приноса си в сферата на културата и образованието на тържествена церемония, която се състоя в Драматичен театър – Търговище. На нея присъстваха кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, общински съветници и дейци на изкуството и науката.

            В своето приветствие д-р Димитров заяви, че „няма по-велика сила от мисията да споделяш, учиш, предаваш опит и знания. Благодарим на хората, които го правят днес и заставаме зад тези, които ще отстояват каузата утре!“.

            Сред личностите, които достойно споделят мисията „учител“ днес, са и ботевски преподаватели, отличени с Годишната награда за образование и наука на Община Търговище за 2019 г.
            Галина Станчева, главен учител в прогимназиален етап, получи диплом в категория „Прогимназиален етап на средното образование“. По данни от Общинската комисия, която определя носителите на наградите, стана ясно, че е изключителна рядкост един и същ учител да бъде лауреат на Годишната награда в една и съща категория два пъти през професионалната си кариера – нещо, което успя да постигне г-жа Станчева. Това е атестат за истински професионализъм и всеотдайност в образователния процес и творческата дейност с младите хора! Г-жа Станчева е отличена за „значимите й успехи, активната й дейност и високите постижения на нейни ученици в хуманитарната област през настоящата учебна година.“
            За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието Годишна награда получи Царина Куюмджиева, старши учител по география и икономика. Професионалният път на г-жа Куюмджиева е безспорно доказателство на максимата, че най-голямото постижение за учителя е не да постигне успех еднократно, а да има потенциала, силите и желанието да го постига отново и отново! В рамките на 14 Национални олимпиади по география и икономика възпитаници на г-жа Куюмджиева се класират за национален кръг – ненадминато постижение! Цялостната професионална дейност на успешната учителка е емблема, достойна за следване от страна на младите преподаватели – един ценен опит, който трябва да бъде съхранен и продължен!

            Грамота в природо-математическата област получи Ивайло Моренов, ученик от VII б клас на І ОУ „Христо Ботев“, за извоюваното седмо място на XV-та Национална олимпиада по география и икономика.

            В днешния светъл празник на словото ботевската общност отново има повод за гордост с получените високи отличия за образование и наука – най-заслужените награди откриха своите достойни притежатели!