Шестокласници представиха училището на изява по пътна безопасност

Шестокласници представиха училището на изява по пътна безопасност

Шестокласници представиха училището на изява по пътна безопасност

31
Май
2019
Във връзка с дейностите по Национална програма „Работа на полицията в училищата“, ОДМВР - Търговище и РУО - Търговище организираха заключително събитие под надслов: „Ваканция, здравей! Да играем безопасно за учебната 2018/2019 година.“
Дни преди началото на лятната ваканция шестокласници от училищата в област Търговище демонстрираха знания по пътна безопасност и справяне в рискови ситуации чрез игри. Трите етапа от надпреварата – решаване на тест в Актова зала на I ОУ „Христо Ботев“, майсторско управление на велосипед и познаване атрибутите на полицейска и пожарникарска униформа, проведено в Спортна зала „Дечко Стефанов“ – бяха наблюдавани от стотици зрители. 
 На събитието присъстваха официални гости: Митко Стайков, областен  управител, Елка Станчева, началник на РУО - Търговище, и Николай Ненков – директор на ОДМВР - Търговище.
Оспорваната надпревара бе повод за запознаване на широката публика с превантивните дейности по осигуряване безопасността на обществото. За доброто настроение на публиката в паузите се погрижиха Школа за модерен балет „Вега“ и ученици от профил „Музика“ във II СУ „Проф. Никола Маринов“. 
Отборът на I ОУ „Христо Ботев“ в състав: Виктор Попов, Йоана Янева, Марая  Манолова, Мерт  Мустафов, Станислав  Григоров и Хаят  Мехмедова, спечели симпатиите на публиката, а най-добре се представи отборът на ОУ „Любен Каравелов“ гр. Попово.
След силните емоции по време на състезанието участниците бяха зарадвани с подаръци и грамоти от ГДНП и РУО - Търговище.
 
Стилиян Тенчев, ст. учител