Незабравим празник за Деня на детето в IV а клас

Незабравим празник за Деня на детето в IV а клас

02
Юни
2019
Учениците от IV а клас получиха удостоверенията за завършен начален етап на 31.05.2019 г. в класната си стая. Класен ръководител на паралелката е г-жа Л. Иванова, гл. учител в начален етап. 
Най-голямата изненада за учителката беше, че всяко дете носеше в ръка червена роза. Сълзи имаше в очите на учениците, когато за последен път заеха местата си в любимата класна стая. Беше време за раздяла след четири години заедно. 
Децата си припомниха текста от книгата „Малкият принц“ на Екзюпери, че символично те са „опитомени рози“, много специални и уникални за своята учителка, защото са потребни един за друг и защото „най-хубавото се вижда само със сърцето“!
Годишното тържество премина в присъствието на родителите. Всички много се вълнуваха пред тортата със запалена свещичка. Пожелаха си сбъднати желания през следващата учебна година и да запазят сплотения клас, който са създали.
Градусът на емоциите беше много висок на първи юни, когато, благодарение на перфектната организация на Весела Дилова и Десислава Димова, край хижа „Младост“ се проведоха състезателни забавни игри с участието на родители. Докато майките и децата приготвяха вкусното меню, бащите се справиха с барбекюто. 
Споделени приятни емоции и удоволствие доставиха игрите с щипки, дърпането на въже, скачането с чували, стрелбата с водни балони. Натрупа се приятна умора, но силите се възстановиха на богатата трапеза. 
Сплотяването в IV а клас е постигнато с ефективна екипна работа и съвместни усилия на класния ръководител и родителската общност. Организираният излет за Деня на детето беше финалната обща изява.
На добър час в V клас, деца! 
Галина Станчева, главен учител