Високо отличие за учител от I ОУ „Христо Ботев“

Високо отличие за учител от I ОУ „Христо Ботев“

Високо отличие за учител от I ОУ „Христо Ботев“

10
Юни
2019

На 07.06.2019 г., на работно съвещание в актовата зала на I ОУ „Христо Ботев“, областният управител г-н Митко Стайков връчи Почетно отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна и цялостна трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование на педагози от област Търговище.
            „Всеки от нас изпитва гордост и самочувствие от успехите на децата в област Търговище. Всички те, както и техните преподаватели, заслужават нашата благодарност и дълбоко признание“ – заяви областният управител.
            На събитието присъстваха г-жа Елка Станчева, началник на РУО – Търговище, директори на училища от област Търговище, експерти от РУО – Търговище.

            Гордост за I ОУ „Христо Ботев“ е, че има учител, който в края на кариерата си беше удостоен с Почетното отличие „Неофит Рилски“ за високи професионални постижения. Това е най-заслужената награда за г-жа Ивалина Белчева, ст. учител по изобразително изкуство, чийто професионален път е безспорно доказателство за всеотдайност и желание да развиваш талантите на младите хора, които обучаваш. През дългата си професионална дейност учителката помага на свои възпитаници да открият и изявят обичта си към рисуването. Нейни ученици са многократни лауреати от престижни национални конкурси, успешни участници в изложби и творчески инициативи.

            Поздравяваме г-жа Белчева за отличието и й желаем здраве и спокойни дни!

Галина Станчева, главен учител