Състезание по майсторско управление на велосипед

Състезание по майсторско управление на велосипед

14
Юни
2019

Ученици от пети клас участваха в традиционното състезание по майсторско управление на велосипед. Тази година надпреварата бе в рамките на заключителната изява на група за занимания по интереси „Сам ремонтирам велосипеда си“ по Наредбата за приобщаващото образование.

            Непосредствено преди началото на лятната ваканция, любителите на колоезденето имаха възможност да проверят уменията си за безопасно управление на велосипед в състезателни условия.

 Участниците се състезаваха по предварително изградено трасе, включващо четири елемента с различна степен на трудност. Резултатите бяха на база постигнато време и присъдени наказателни точки за допуснати грешки при изпълнението им. В организацията и провеждането помагаха ученици от седми клас, а участие взеха и деца от шести и седми клас, но извън официалното класиране.

            Всички се постараха максимално да покажат умения пред своите съученици и съдийската комисия. След оспорвана надпревара по трасето най-амбициозните състезатели си разпределиха призовите позиции, а заедно с това и наградите, осигурени от бюджета на кръжочната форма.  

          

            КЛАСИРАНЕ: МОМИЧЕТА

1. Симона Стилиянова  – 23.3 т.

2. Йоана Янева  – 32.1 т.

 

            КЛАСИРАНЕ: МОМЧЕТА

1. Християн Стоянов, V г  клас – 22.1 т.

2. Владимир Станчев, V б клас – 27.0 т.

3. Пламен Пенчев, V б клас – 28.0 т.

4. Мариян Драганов, V в клас – 30.1 т.

5. Сезер Шабанов, V а клас – 36.0 т.

6. Йордан Киров, V г  клас – 45.2 т.

                                                                                                                                

Стилиян Тенчев, ст. учител