Петокласници представят свое книгоиздателство

Петокласници представят свое книгоиздателство

04
Ноември
2019

            Националната седмица на четенето и Денят на народните будители провокира идея за творчески проект у ученици от V а и V в клас. Те формираха екип, който ще създаде и развие ученическо издателство. То ще носи името „Ботевци“.

            Децата решиха началото на новата им дейност да бъде отбелязано с рекламна кампания, чрез която да представят идеята си в публичното пространство. За да покажат обичта към книгите, те направиха фотографска сесия със свои любими художествени произведения на български и чуждестранни автори. Част от „Ботевци“ позираха с книжки, написани в IV клас.

            Екипът на новото издателство има намерение на създава и издава (публикува) авторски творби, защото сред членовете му има деца с литературен талант, на чиито текстове ботевската и търговищката общественост вече успя да се наслади в интернет пространството. Творческите продукти на даровитите ученици ще участват и в национални литературни конкурси, за да покажат таланта на ботевските възпитаници.

            Преподавател на участниците в новата творческа дейност е Г. Станчева, гл. учител в прогимназиален етап. Тя ще участва в екипа на издателството като редактор и рецензент, но ще разчита на желанието и дарбата на своите ученици да превърнат прекрасната идея в сбъдната реалност!

            Честит 1. ноември от екипа на издателство „Ботевци“!