Признание за възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“

Признание за възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“

Признание за възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“

20
Ноември
2019

Отличия за амбициозни ученици от учебното заведение донесе Международният конкурс „Аз обичам Черно море“, Несебър 2019 г., организиран от Националния дворец на децата, ЦПЛР - ОДК и Община Несебър. Престижната инициатива е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 година.
В категория „Фотография“ /втора възрастова група/ Сандра Радева /VI б клас/ и Йоанна Николова /VI...I б клас/ са отличени с трето място. Фотографиите на двете талантливи ботевски възпитанички се открояват с оригиналност и усет спрямо посланието на снимката, защото морето за тях е любима тема. Съхраняването на неговата чистота и красота е проблем, който ги вълнува. Именно това е и целта на конкурса: да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинени от човешката дейност. Изявата се стреми да провокира активно екологично поведение за запазване чистотата на плажната ивица и морето.
Други възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ също се поздравиха с успех в конкурса. Те получиха грамоти за отлично представяне: Яна Атанасова - IV а клас, Александър Стойчев - IV а клас, Василена Добрева - VI б клас и Ава Биркова - VI г клас.
Наградите на отличените ученици бяха връчени от г-н Румен Куюмджиев, зам.-директор по УД.
Поздравяваме участниците за устрема и вдъхновението! Желаем им нови постижения в предстоящи инициативи!

Галина Станчева, главен учител