Успех за талантливи ботевци

Успех за талантливи ботевци

25
Ноември
2019

На 22.11.2019 г. град Благоевград беше домакин на финалния кръг от VI-ти Националeн ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“. Инициативата е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 година.

      Основните цели на конкурса са да се обогати екологичното образование и се активизира творческото мислене на учениците чрез разработване и представяне на оригинални екологични идеи и да се засили интересът на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда чрез използване на художествените средства и компютърните технологии. 

      Екип от I ОУ „Христо Ботев“ участва в престижното събитие. Под ръководството на г-жа Катерина Милева, ст. учител по информационни технологии, Сандра Мартин Радева от VI б клас подготви интригуващ проект, който зае първо място в категория „Мултимедийна презентация“, V – VII клас. Продуктът на ботевския екип водеше в класацията, а защитата му беше изключително убедителна. Сандра показа прекрасни презентационни умения, с които впечатли журито и публиката. Като победител в категория „Мултимедийна презентация“, талантливото момиче беше поканено за интервю от телевизия „Дартс“ - Благоевград.

      Поздравяваме успешните ботевци с пожелание за нови постижения!           

Галина Станчева, главен учител