Участие на ботевци в „Еко Коледа“

Участие на ботевци в „Еко Коледа“

Участие на ботевци в „Еко Коледа“

28
Ноември
2019

За седма поредна година се провежда благотворителният конкурс „Еко Коледа“, организиран от РИОСВ гр. Шумен. Ученици от начален и прогимназиален етап на I ОУ „Христо Ботев“ изработиха от екологични и отпадъчни материали играчки за елха, коледни и новогодишни картички.

            Произведенията на учениците в прогимназиален етап бяха представени на впечатляваща коледна изложба, подготвена от участниците в клуб „Опознай Земята“ с ръководител г-жа Ц. Куюмджиева, ст. учител по география и икономика. Тя можеше да бъде видяна в кабинета по учебния предмет. Разгледаха я отделни паралелки, както и учители. Играчките за елха създадоха чудесно настроение, потапящо зрителите в магията на Рождество Христово.

            Ученици на г-жа Сиана Иванова, учител по изобразително изкуство, изработиха прекрасни коледни картички, с които се включиха в инициативата на РИОСВ гр. Шумен. Пъстротата в разнообразието им е завладяваща, а полетът на детската  фантазия – безкраен! Видимо е голямото желание, с което са създадени експонатите.

            На училищата, които участват в благотворителната инициатива, ще бъдат връчени грамота и сертификат за „благодетел“. Най-добре представилите се участници в двете категории – „Коледна и новогодишна украса“ и „Коледни и новогодишни картички“ – ще получат специална награда: коледно дърво, което да засадят в двора на учебното заведение. Картичките и играчките ще се предложат за продажба на благотворителен коледен базар в град Шумен.  

 

Галина Станчева, главен учител