Приятелството обединява ученици от I ОУ „Христо Ботев“

Приятелството обединява ученици от I ОУ „Христо Ботев“

09
Декември
2019

Ученици от начален и прогимназиален етап на учебното заведение се включиха в настоящото издание на Международната информационна кампания срещу тормоза между деца „Клуб приятелство“. Тя стартира на 11 ноември 2019 г. с творческо състезание за класове под надслов: "Имаш силата – бъди приятел!".

            Идеята е подкрепена от Национална мрежа за децата и Център за безопасен интернет. Част от специалната инициатива е и обичаният влогър Стан. Той ще разказва уроците, които е научил за приятелството, и ще отговаря на въпроси по темата.

            Учениците от V в клас, заедно с класния им ръководител – г-н Ст. Тенчев, ст. учител, създадоха „колаж на най-добрите приятели“, използвайки оригинален дизайн за проекта. Чрез ярка символика петокласниците представиха своята гледна точка към подкрепата и толерантността спрямо различните от нас в ученическата общност и в обществото. Точно това е и целта на кампанията – да покаже, че всеки може да бъде приятел, подавайки ръка на някого, за когото вижда, че е игнориран и не се вписва в „компанията на най-важните“.

            Носителите на награди ще бъдат избрани на 10 декември 2019 г. от специално жури.

            Желаем успех на всички ботевски възпитаници, съпричастни с апела: „Имаш силата – бъди приятел!“.

Галина Станчева, главен учител