Олимпийски победители по роден език от V и VI клас

Олимпийски победители по роден език от V и VI клас

15
Април
2020

Не стихват добрите новини за постиженията на ботевци, макар и получавани вече в условията на дистанционно обучение.

            В най-престижната и с дългогодишни традиции Национална олимпиада по български език и литература учениците от V и VI клас на I ОУ „Христо Ботев“ за поредна година оглавиха областната класация.

            При най-значимата конкуренция във възрастова група V клас на първо място в област Търговище е едно все още 10-годишно трудолюбиво момиче от V в клас –  Михаела Веселинова Станчева, която има 29.5 точки при максимални 30 и оценка Отличен 6. С отличен резултат от ботевските петокласници е и Елинор Цветомирова Нанкова, V а клас, с резултат 27 точки – Отличен 5.50. Двете момичета заслужават специални поздравления за това, че в условията на силна конкуренция доказаха високото ниво на уменията си! Техен ръководител е г-жа Г. Станчева, главен учител в прогимназиален етап.

            При шестокласниците победител в областния кръг е Симеон Александров Александров – един много талантлив и отговорен ученик от VI в клас, който е получил пълна шестица чрез бала си от 29 точки. Негова достойна конкуренция в успешното представяне е ученичка със силно развит езиков усет от същия клас – Надежда Огнянова Петкова, която се поздрави с оценка Отличен 5.50 и бал 27 точки. Така двамата шестокласници се оказаха най-добре справили се с нелеката задача за създаване на сбит преразказ на неизучаван текст. Ръководител на успешните ученици е г-жа В. Жекова, ст. учител по български език и литература.

            Поздравяваме нашите олимпийски първенци, както и техните съученици, представили достойно ботевската школа в хуманитарната област!

Галина Станчева, главен учител