Национален успех за I ОУ „Христо Ботев“ в областта на географията

Национален успех за I ОУ „Христо Ботев“ в областта на географията

Национален успех за I ОУ „Христо Ботев“ в областта на географията

18
Април
2020

Традиция е възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ ежегодно да достигат до най-високия етап от Националната олимпиада по география и икономика и да носят гордост за учебното заведение.

            И през учебната 2019/2020 година нашите ученици се представиха достойно на областния кръг, заемайки призови позиции. С най-силно постижение се открои Никола Манолов Манолов, ученик от VII б клас, който успя да се класира на националния кръг в престижната Олимпиада.

            В трета състезателна група той е сред 31 седмокласници от цяла България, успешно покорили „олимпийския връх“. Никола има бал 188 точки при 200 максимални. Състезава се с най-добре подготвените свои връстници в страната, но доказва уменията и способностите си на най-високо ниво.

            За да постигне мечтаната цел, упоритият ботевски възпитаник беше включен в група по Национална програма „Ученически олимпиади и състезания“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи  ученици за участие в ученическите олимпиади“.

            Ръководител на проекта е г-жа Ц. Куюмджиева, ст. учител по география и икономика, която има водеща роля за задълбочената подготовка на ученика и чудесното му представяне в рамките на областния кръг, което го отведе до най-високия етап в образователната инициатива.

            Поздравяваме Никола и г-жа Куюмджиева за успешно преодоляното изпитание в областта на географията, финализирано с успех на национално ниво!

Галина Станчева, главен учител