Първо място за ботевски творчески проект в Национална конференция

Първо място за ботевски творчески проект в Национална конференция

Първо място за ботевски творчески проект в Национална конференция

28
Април
2020

Най-успешните институции са тези, които, стъпвайки на добрите традиции, ги развиват и обогатяват с нови постижения. Същата идея стои в основата на образователните начинания, реализирани в I ОУ „Христо Ботев“.

            През настоящата учебна година, за втори пореден път, екипи от преподаватели и ученици се включиха в амбициозно творческо начинание, което е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. Това е Националната ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“ 2020 г., чийто организатор е СУ „Климент Охридски“ гр. Добрич.

            Компетентно жури от специалисти по български език и литература, съставено от училищни и университетски преподаватели, оцени творческите продукти и излъчи участниците в заключителния етап на конференцията. За втора поредна година представянето на ботевските възпитаници бе оценено изключително високо, като в категория „Авторски приказки и есета“, първа възрастова група, в заключителния етап попаднаха художествените творби на четири талантливи момичета от пети клас. Това са: Ина Николаева Ненкова и Калина Каменова Стайкова /V а клас/ със съвместната им авторска приказка „Дърварят и птичката“, Елинор Цветомирова Нанкова /V а клас/ с „Приказка за обичта“, Михаела Веселинова Станчева /V в клас/ с „Приказка за Славейковото училище“. При силна конкуренция между учители и ученици от цялата страна, нашите момичета са единствените представители на област Търговище сред 16-те финалисти в първа възрастова група. Техен ръководител в екипната творческа дейност е г-жа Галина Станчева, главен учител в прогимназиален етап.

            След подробно обсъждане и разглеждане на проектите членовете на журито оформиха окончателното класиране в Националната ученическа конференция, излъчвайки победител и подгласници сред 16-те финалисти.

            За наша огромна радост първенецът е ботевска възпитаничка. Вълнуващата „Приказка за Славейковото училище“, създадена от Михаела Станчева, е класирана на първо място, оставяйки след себе си представителите на училището домакин. Така петокласничката е единствената ученичка от област Търговище, попаднала сред победителите, на фона на финалистите в останалите категории от конференцията.

            Горди сме, че заемаме призова позиция в националната инициатива – признание за качеството на дейността ни! Поздравяваме Михаела, Елинор, Ина и Калина за чудесното представяне с пожеланието да развиват творческите си умения, подкрепяни от своя учител!

Галина Станчева, главен учител