ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

22
Май
2020

ДО

ДИМИТЪР АЛЕКСИЕВ

ДИРЕКТОР НА

I ОУ "ХРИСТО БОТЕВ"

ГР. ТЪРГОВИЩЕ

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

Честит и светъл да е за всички Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Отново е 24 май. Този най-светъл, най-български празник, на който почитаме великото дело на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици. Празник, който по традиция отбелязваме заедно, на площада. Тази година обаче е различна. Масови тържества няма, но вярвам, че всеки от нас носи празника в душата си.

През последните месеци всички Вие ни припомнихте и доказахте, че именно просветата и науката са тези, които са ни съхранили като народ през вековете.

Благодаря на всички учители, че в условията на криза се справихте с предизвикателствата на дистанционното обучение и липсата на физически контакт е децата, които обучавате и възпитавате. Уверен съм, че настоящата ситуация доказа, че Вие сте хората, градящи устоите на общността ни, хората, даващи идентичност на нас и поколенията напред.

Пожелавам успехи на всички Вас - учители, ученици, скъпи наши деца. Успехи, постигнати е труд, последователност и умения. С гордост и самочувствие да предаваме искрата на просветлението, да пазим традициите и любовта към родния език, за да можем е оптимизъм да погледнем към бъдещето.

Честит 24 май!

 

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ

Кмет на община Търговище