Представяне на г-жа Елена Събева, педагогически съветник

Представяне на г-жа Елена Събева, педагогически съветник

20
Септември
2021

Здравейте, скъпи родители!

Бих желала да Ви се представя накратко. Казвам се Елена Събева и от учебната 2021/2022 година съм назначена като педагогически съветник в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище.

Имам магистърска степен по приложна психология и съм психотерапевт по „Позитивна психотерапия“. Притежавам страж по специалността – 16 години. През този период съм усъвършенствала уменията си чрез участие в множество обучения, самоподготовка, индивидуални и групови супервизии.

Да си родител днес, е голямо предизвикателство за всеки един от нас. Няма училище за родители, а моделите, които сме наследили от нашите собствени родители, често не са ни от полза и ни карат да се чувстваме безпомощни. Децата ни са поколение, много по-различно от нас – със свои интереси, нужда от разбиране и подкрепа.

Днес изискванията и очакванията към децата ни са изключително големи. Те непрекъснато са подложени на оценка както в училище, така и вкъщи. Това е тежко бреме за тях и води до повишаване на тревожността им. Започват да формират симптоми, чрез които да се справят със ситуацията, в която са поставени, но често се чувстват неразбрани и безсилни.

Това, което мога да направя за Вас и за тях, е да чуя психическото Ви страдание и да осигуря пространство, в което спокойно да споделите трудности и да зададете въпроси.

Можете да се консултирате с мен по проблеми относно:

  • адаптацията на детето в училище;
  • взаимоотношенията родител – дете;
  • особеностите на кризата на седмата година;
  • кризата на пубертета.

Можете да споделите притесненията си по повод:

  • криза в семейството;
  • развод;
  • загуба на близък и др.

Можете да получите информация, свързана с кариерното ориентиране на Вашето дете или просто да поговорите с някого, който ще прояви разбиране към нуждите Ви. Кабинетът ми се намира на втория етаж в сградата на училището, стая 201, телефон за връзка: 0887174395.

Очаквам Ви!