Състезание по майсторско управление на велосипед

Състезание по майсторско управление на велосипед

Състезание по майсторско управление на велосипед

02
Юни
2018

Станалото традиционно състезание по майсторско управление на велосипед тази година се проведе на 1 юни. Най-запалените велосипедисти от І ОУ „Христо Ботев” гр. Търговище имаха възможност да премерят сили в състезанието, посветено на Деня на детето. Подготовката и реализацията на инициативата се осъществи с ключовата подкрепа на г-н Ст. Тенчев – ст. учител в прогимназиален етап.

      На специално изградения комплекс в двора на II ДГ „8-ми март“, уменията си да управляват бързо и безопасно велосипед показаха ученици от V клас. Участниците се запознаха с идеята за създаване на комплекса за безопасна градска среда от Тома Тодоров. За отличното владеене на велосипеда свидетелстват резултатите, определили класирането с разлики стотни от секундата.

      Ето и класирането при момичетата: Хаят Мехмедова, V в кл. – 32,82 сек., Елица Иванова, V б кл. – 39,17 сек., Виктория Петрова, V а кл. – 39,78 сек., Марая Манолова, V б кл. – 41,17 сек. При момчетата местата се разпределиха така: Мерт Мустафов, V б кл. – 27,21 сек., Виктор Попов, V б кл. – 31,61 сек., Даниел Ризов, V а кл. – 32,63 сек., Станислав Григоров, V б кл. – 32,78 сек.

      За добрата организация на мероприятието се погрижиха Айлин Якубова и Мелиса Мустафова от VІ в клас, както и опитните в дейности, свързани с безопасността на движението, Жасмин Герасимова, Йоана Стефанова, Мариа Кирова и Мартина Милушева от VII б клас. В празничната изява се включи и Цв. Драганова – кл. ръководител на V в клас, а фотосите са заслуга на Стела Тодорова от VII б клас.

      Всички участници получиха награди, осигурени от I ОУ „Христо Ботев“, а състезанието привлече интереса и на малчуганите. За прекрасните условия, в които се осъществи инициативата, специални благодарности дължим на ръководството на II ДГ „8-ми март“, с чийто педагогически екип това не е първата ни съвместна дейност.

      Ст. Тенчев – ст. учител в прогимназиален етап