Световният ден на думата "БЛАГОДАРЯ"

Световният ден на думата "БЛАГОДАРЯ"

11
Януари
2023

            На 11. януари много страни в света отбелязват Световния ден на думата „благодаря”. По този повод не е нужно да се купуват скъпи подаръци, а единствено да се благодари с усмивка. 

            Международният ден на красивата и ценна дума бе отбелязан и в I ОУ „Христо Ботев“. В ефира прозвуча тематично радиопредаване, водено от Мерве Бедри (V а клас). Идеята за отбелязване на инициативата принадлежи на Ученическия съвет и г-жа Ел. Събева, педагогически съветник.

            В коридорите и учителската стая на учебното заведение бяха поставени постери, чрез които ученици и учители изразиха благодарност към онези, чиято подкрепа и помощ оценяват.
            Един от най-лесните начини да запазим позитивните мисли и поведение, е да благодарим. Трябва да го направим от сърце, защото думата „благодаря“ никога не бива да се произнася по задължение, без чувство и усмивка.

          „Благодаря“ е вълшебна дума. Изразът на благодарност има сакрален смисъл. Когато благодарим, утвърждаваме доброто и го умножаваме.

          11. януари е прекрасен повод да отправим благодарност към семейството, учителите, приятелите, колегите и всеки, който е направил деня ни по-усмихнат.

         „Благодаря“ е сред най-красивите думи в българския език, защото означава „дарявам благо, добрина, добро“.

         Да благодарим по-често!

 

Галина Станчева, главен учител