"Сладка" изненада за ботевските експериментатори

"Сладка" изненада за ботевските експериментатори

"Сладка" изненада за ботевските експериментатори

28
Март
2022

"Сладка" изненада за ботевските експериментатори

          Дни, след като в I ОУ "Христо Ботев" бе открит новият STEM център по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“, ръководството на учебното заведение поднесе специална награда на участниците в кръжочните дейности, свързани с функционирането на проекта.

          За да благодари на младите експериментатори, ръководството им осигури "сладка" изненада - вкусна торта, с която ги почерпи. А децата се зарадваха истински, защото кое дете не обича примамливите сладки изкушения?

          Г-н Д. Алексиев, директор на учебното заведение, и г-жа К. Бекирова, ст. учител по Физика и астрономия, ръководител на STEM кръжок "Забавна физика", разрязаха тортата. Именно учениците от V клас, включени в тази кръжочна форма, представиха на 25.03. откритата практика, с която официално бе поставено началото на иновативния STEM център.

         Заедно със своя учител петокласниците представиха интригуващи научни експерименти и явления, след което синтезираха изводи от наблюдаваните процеси и явления. Научните казуси се оказаха притегателна сила за младите експериментатори. Така ученето става освен полезна, и забавна територия на знанието, пресътворено в своеобразна игра.

         На откриването бяха представени и проекти, разработени в другите STEM дейности, участниците в които презентираха своите идеи, след като ги видяхме в откритите практики по География и икономика и История и цивилизации (водени от г-жа Ц. Куюмджиева, ст. учител), както и проекти на клуб „Моето тяло - познания и здраве“ с ръководител г-жа Цв. Драганова, ст. учител по Биология и ЗО.

        Благодарим на ботевските възпитаници за чудесното представяне, за вложеното желание и старание в новото начинание!

        Най-интересното предстои! Бъдете откриватели!

 

Галина Станчева, главен учител