Ботевски възпитанички с най-висок резултат на НВО по БЕЛ - VII клас

Ботевски възпитанички с най-висок резултат на НВО по БЕЛ - VII клас

Ботевски възпитанички с най-висок резултат на НВО по БЕЛ - VII клас

29
Юни
2022

            И през учебната 2021/2022 година ученици от учебното заведение продължиха традицията да се представят чудесно на НВО по БЕЛ - 7. клас. 

            С бал над 90 точки в рамките на I ОУ "Христо Ботев" - Търговище е Зорница Иванова от VII в клас - 92.5 точки при максимални 100. Зори е единствената, която има висок резултат и на НВО по математика - 88 точки. Другата ученичка с над 90 точки на НВО - БЕЛ е Михаела Станчева (VII в клас), която постигна 91.5 точки.

           С резултат 88 точки са две ученички: Белослава Попова от VII г клас и Калина Стайкова от VII а клас. Веднага след тях с 86 точки следват Лора Пенева от VII г клас и Цветиана Бончева от VII а клас. 

           Задълбочената подготовка на ботевските възпитанички бе провеждана трайно и целенасочено в учебните часове по ЗУЧ, ИУЧ и ФУЧ - БЕЛ. Допълнителни компетенции на по-високо ниво Зорница, Михаела, Белослава и Лора придобиха чрез обучение в група по НП "Ученически олимпиади и състезания", модул "Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади". Благодарение на усилията, вложени в това начинание, Михаела, Белослава и Лора се класираха за националния кръг на Националната олимпиада по БЕЛ и представиха учебното заведение изключително силно. Ръководител на подготовката им бе Г. Станчева, главен учител в ПЕ. 

          Желаем на нашите отличнички успешна реализация в новите училища и новите предизвикателства, които, убедени сме, ще покорят със знания и талант!

 

Галина Станчева, главен учител